Een kind wordt geboren. Het heeft een uniek potentieel meegenomen: zijn blauwdruk. Het groeit op in een gezin waar het zijn potentieel tot uiting brengt. Het kind ervaart zijn eigenheid en bekrachtigd daarmee zichzelf. Het is belangrijk voor het kind om zich onderdeel te voelen van de familie en zijn plek in te nemen vanuit zijn authenticiteit.

Wanneer er niet goed geluisterd wordt naar het kind op het moment dat het van groot belang is voor zijn veilig en zeker voelen in een situatie, dan kan er een eerste ongemak in het kind gevoeld worden. Het kind kan zelfs verward raken. Deze herinnering wordt in zijn geheugen opgeslagen. Wanneer daar meer momenten volgen waarop het kind zich niet veilig voelt, dan zal het kind op zoek gaan naar manieren om zichzelf anders te verhouden in gelijke situaties, om zich veilig te voelen. Hier begint de conditionering…

In een omgeving, waar kinderen kunnen zijn wie zij zijn, komt hun uniek potentieel optimaal tot uiting. Zo ontwikkelt het kind met gemak zijn eigen normen- en waardenpatroon, vanuit een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Het draagt bij aan een gevoel van zelfrespect en eigenwaarde. Wanneer kinderen ervaren hoe zij authentiek kunnen voelen, denken en handelen, zal hun basis voor hun toekomstige leven steviger zijn. Zij kunnen vanuit deze zelfstandigheid meebewegen met wat het leven van hen vraagt, vanuit een geestelijke en fysieke balans. Vanuit deze beweging is de kans op succes en geluk hoger op alle levens- gebieden: gezondheid, levensstijl, persoonlijk en zakelijk leiderschap, relaties, studie en loopbaan. Op 11 mei is mijn blog ‘De unieke blauwdruk’ gepubliceerd in het FYM, online en in het tijdschrift. Lees verder……

Op uitnodiging en op eigen initiatief verzorg ik in alle regio’s van Nederland en online de workshop ‘Bewust Ouderschap’.

‘Bewust Ouderschap’ gaat over het empoweren van een kind in zijn/haar authenticiteit. Wij komen samen voor uitwisseling, groei en (h)erkenning. Ik ondersteun je in het opdoen van het bewustzijn, de ervaring en krachtige tools welke ondersteunend zijn in de opvoeding, verzorging of coaching van een kind.

Hoeveel tijd en energie blijft er voor jullie over om samen te genieten van het leven, wanneer er een natuurlijke balans is? Deze workshop is alleen voor volwassenen. Individuele sessies voor kind en ouder(s) zijn voor jullie mogelijk face-to-face en via Skype/telefoon.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak, nodig ik je uit om het contactformulier in te vullen via deze link: contactformulier.