De unieke blauwdruk

  • 10 mei 2018

Hieronder vind je de volledig uitgeschreven versie van het artikel hierboven.

Opgroeien in deze tijd is niet altijd gemakkelijk voor kinderen. Het razendsnelle tempo en de overvloed aan input – zowel in de klas als daarbuiten – vraagt veel van het opgroeiende kind. Het kind past zich van nature aan, dit kan ten koste gaan van zijn geestelijke en fysieke balans. Met als mogelijk gevolg dat het kind niet lekker in zijn vel zit en last heeft van bijvoorbeeld faalangst, spanningsklachten, concentratieproblemen, hyperactiviteit (ADHD), passiviteit, isolement, onderpresteren, driftbuien, overgevoeligheid (HSP), migraine, verslavingen, angstklachten of slechte nachtrust en voedingsgewoontes. Uit een recent onderzoek op Facebook, onder scholieren tussen de 12 en 19 jaar, bleek zelfs dat 56% gevoelens van depressie kent.

Oorzaken
De oorzaak van deze symptomen ligt in veel gevallen in het niet kunnen/mogen volgen van de eigen weg. Er wordt veel van kinderen verwacht. Thuis in het gezin kunnen er verwachtingen spelen die het kind onder druk zetten, maar ook op school, bij de sportclub en in de vriendengroep is de (sociale) druk hoog, mede door de kracht van social media. Kinderen kunnen daardoor weg raken van hun potentieel en eigen levenspad – hun zogenaamde blauwdruk, hun uniek potentieel. Wanneer een kind zich aanpast, om bijvoorbeeld gevoelens van onzekerheid of onveiligheid niet te hoeven voelen, dan kan het kind gaan vervreemden van zijn natuurlijke impulsen en gevoelens. Na verloop van tijd weet of voelt hij niet meer wie hij werkelijk is, waar hij graag aandacht aan besteedt of wat zijn talenten zijn. Er kunnen onnatuurlijke situaties ontstaan en zijn gedrag raakt steeds meer vervormd. De levensenergie, die altijd in het lichaam stroomt en die het kind energie en blijmoedig houdt, kan minder goed stromen. Dat kan leiden tot klachten en ziekte.

Terug in de natuurlijke balans
Hoe kan een kind of jongere weer terugkomen in zijn energie en balans? Welke mogelijkheden zijn er om bij zichzelf te blijven in uitdagende situaties en onderscheidingsvermogen te hebben voor wat wel of niet goed voelt? Hoe kan het kind communicatief vaardig zijn, zodat het expressie kan geven aan zijn behoeften en grenzen? Als holistisch Life Coach en specialist in energetica en systemisch werken maak ik snel en op een diep niveau contact met het kind en jou als ouder. Ik doorzie snel patronen en ongezonde dynamieken, die de natuurlijke stroom in de weg staan. Ik ondersteun jou als ouder of opvoeder bij het bekrachtigen van je kind in zijn natuurlijke keuzes. Ik help je om zelf in balans te blijven en jezelf niet weg te cijferen bij het ondersteunen van je kind. Ik leer je hoe je je kind kunt ‘empoweren’, zodat het zelfstandig leert om te gaan met gevoelens van onveiligheid en onzekerheid.

Authentiek zijn
In een optimaal functionerende omgeving, waar kinderen mogen zijn wie zie zijn, komt hun uniek potentieel optimaal tot uiting. Zo ontwikkelt het kind met gemak zijn eigen normen- en waardenpatroon, vanuit een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Het draagt bij aan een gevoel van zelfrespect en eigenwaarde. Wanneer kinderen en jongeren kunnen ervaren hoe zij authentiek voelen, denken en handelen, zal hun basis voor hun toekomstige leven steviger zijn. Zij kunnen vanuit deze zelfstandigheid meebewegen met wat het leven van hen vraagt, vanuit een geestelijke en fysieke balans. Vanuit deze beweging is de kans op succes en geluk hoger op alle levens- gebieden: gezondheid, levensstijl, persoonlijk en zakelijk leiderschap, relaties, studie en loopbaan.

Hoeveel tijd en energie zal er over blijven om samen te genieten van het leven, wanneer er een natuurlijke balans is? Zullen we samen tot de essentie komen en een shift maken? Ik nodig je van harte uit in mijn praktijk of via Skype/telefoon, waar ik kinderen en hun ouders/opvoeders begeleid naar een alledaags leven in balans.

Welkom!

Sandra Bucher

21 mei is er van 13.00 tot 16.00u een workshop bewust ouderschap in Landsmeer. Interesse of vragen? Mail dan naar: info@all-of-life.nl
error: Content is protected !!