De kracht van de Inquiry

  • 25 december 2018

De Inquiry is een zelfonderzoeksmethode, waarbij je met een partner de diepte ingaat om antwoorden te krijgen op essentiële vragen. Een van de twee is de vragensteller en de ander is degene die de vraag voor zichzelf beantwoordt.

Vooraf wordt een vraag afgestemd, die de vragensteller meerdere keren herhaalt. Daarbij krijgt de partner de gelegenheid om te ervaren wat de vraag met hem doet. Daarna draaien de rollen om en wordt de vragensteller degene die het zelfonderzoek ingaat. De gekozen vraag wordt blijvend herhaald voor een steeds diepere ervaring op alle niveaus, dat voorbij woorden kan gaan, alleen bij een fysieke ervaring blijft of mogelijk leidt tot verstilling.

Tijdens een Inquiry onderbreek of beïnvloed je elkaar niet. Je luistert zo veel als mogelijk is zonder oordeel. Je geeft geen aandacht aan opkomende gedachten. Je zit tegen over elkaar en kiest voor een ontspannen ademhaling, met de intentie dat je het moment neemt zoals het is. Ademen helpt het lichaam en de geest om de totale ervaring te integreren. Blijf elkaar aankijken. Ervaar je ongemak, adem dan door het ongemak heen, maar laat het je niet misleiden om uit het contact te gaan. Na de Inquiry blijf je elkaar geruime tijd aankijken, in stilte, om de ervaring te kunnen integreren en tot een einde te komen. Ten slotte bedank je elkaar met een omarming, een buiging voor elkaar of wat goed voor je voelt.

Je kunt samen afstemmen welke vraag beantwoord wilt worden. Vier vragen die je sowieso de diepte in kunnen helpen, zijn:
Wat is je verlangen?
Wat voel je?
Wat wil je ervaren?
Waar maakt je dankbaar?

Waarom zou je de dag beginnen met een Inquiry?
Samen creëer je een bewustzijnsveld, waarin transparantie, oprecht zijn met jezelf en elkaar, en het open contact centraal staan. Het geeft richting aan je dag.
Ik wil koppels graag stimuleren om te inquiren. Het brengt bijzonder veel kwaliteit en maakt passie los in relaties. Wil je deze ondersteuning, laat je het dan weten via dit formulier? Je kunt de ervaring vanuit huis opdoen of face-to-face.

error: Content is protected !!