Wat heeft ons fysiek lichaam nu werkelijk nodig?
Ieder moment speelt er in ons een lichaamsintoxicatie (het vergiftigen van ons lichaam), dus is het goed om ook te zorgen voor het lichaamszuiveren (detoxen) van ons lijf. De beschikbare energie die onze detox regelt, wordt weggesnoept door slechte levensomstandigheden, voeding- en gedragskeuzes. Zorgen we niet goed voor onszelf, dan worden we ziek en raken afhankelijk van onze omgeving om in balans te blijven. We gaan hinkelen met ons tweede been bij de ander, omdat wij zelf niet de energie hebben, om zelfstandig te kunnen staan. Herken je dat ook? Ziekte of disbalans is een signaal van het lichaam dat je aandacht hebt te geven aan je algehele balans. Je lichaam is een innerlijk kompas.

Sleutels voor een algehele balans zijn ook: harmonie in de leefomgeving en relaties, goede voeding aangepast op onze unieke fysieke structuur, balans in ontspanning en inspanning en zeker niet te vergeten de luisteren naar de sensaties in je lichaam, de signalen. Dat wil zeggen dat je luistert naar je lichaam. Hoe bewust ben je van de taal, die je lichaam spreekt? Neem de tijd en ruimte om stil te worden en werkelijk te luisteren naar wat je lichaam je ingeeft.

Wat vertelt jouw lichaam je?
Laat je, dat wat jouw lichaam je ingeeft, jouw beweging zijn? Want zorg je voor ontspanning wanneer je lichaam gespannen is? Open jij je lichaam wanneer het zich verkrampt? Neem je de ruimte voor jezelf wanneer je overprikkeld bent? Kom je in actie wanneer je de impuls voelt? Onderzoek je wat onnatuurlijk verloopt, wanneer je spanning voelt? Breng je jouw aandacht naar binnen wanneer je weerstand voelt? En kun je jezelf toestaan om de natuurlijke beweging dat van binnenuit wil komen met je liefde en compassie omarmen.

Wat vertel jij jouw lichaam?
Je kunt de balans opzoeken door te luisteren naar wat je lichaam jou vertelt en het advies opvolgen, maar je kunt ook je lichaam vertellen wat je ervaren wilt. Door je lichaam een beweging te geven vanuit intentie en/of door de actieve beweging te maken, geef je jouw lichaam het signaal om de ervaring te hebben.

Wil je een geleide reis door je lichaam ervaren, waarin je vanuit een dieper contact met je lijf kunt voelen wat gehoord, gezien en beleefd wilt worden? Vul het contactformulier in via deze link en ik neem contact met je op: contactformulier. Alle sessies vinden face-to-face plaats en via Skype of telefoon.